Vánoční výzdoba podle aktuálních trendů aneb co letos frčí?

Advent je v plném proudu a všichni se už pomalu, ale jistě, připravujeme na Vánoce. Možná už máte té vánoční masáže dost. Přesto věřím, že praktické tipy ocení každý. Pokud hledáte inspiraci, jak vyzdobit svůj domov a naladit se na vánoční atmosféru plnými doušky, zde je pár nápadů a trendů.

Všechny barvy duhy

Pokud si lámete hlavu, jaká barva je letos trendy, pak vězte, že je to jen na vás. Designéři se shodují na barvě duhy, což v překladu znamená, že všechny barvy jsou povoleny. Je tedy jen na vás, pokud vsadíte na klasiku v podobě zlaté, stříbrné či červené, nebo se trochu odvážete růžovou, fialovou nebo třeba žlutou. Je to jen na vás. Barvy můžete dokonce i mixovat, což už chce ale notnou dávku odvahy. Protože, co si budeme povídat, vánoční dekorace by k sobě měly ladit, a tak nějak podtrhnout celý interiér a samozřejmě vkus majitele.

Materiálem letošních Vánoc je dřevo a sklo

Co se materiálu týče, pak letos frčí jednoznačně dřevo a hned v závěsu sklo. Tedy místo umělého vánočního stromku raději pořiďte živý. A pokud chcete být v souladu s přírodou, tak nejlépe v květináči. Ozdobičky a dekorace mohou být nejen dřevěné, ale také skleněné. Čemu se naopak vyhýbejte, je plast.

 Přírodní materiál je IN

Pokud si rády vyrábíte dekorace svépomocí, pak vsaďte na čistě přírodní materiály. Vyjma dřeva můžete vsadit na šišky, jehličí, kůru, slámu, mech a různé sušené plody. Jednoduše si tak uděláte adventní věnce, věnce na dveře a další ozdoby, ze kterých budete mít radost. A hlavně v souladu s přírodou.

Ledové království a sníh

K zimě neodmyslitelně patří led a sníh. Toho se většinou o Vánocích nedočkáme, ale svůj interiér tomuto trendu přizpůsobit můžeme. Pokud vás neoslovily barvy a toužíte po minimalismu, pak můžete vyzkoušet další hit letošních Vánoc, kterým je ledové pohlazení. Tedy zářivě bílá barva doplněna porcelánovým leskem, perletí a ledovými vzory. Krásnou dekorací se stanou ledové krystalky, sněhové vločky. Bílou barvu můžete krásně kombinovat se stříbrnou, zelenou a modrou.

Full Frame Shot of Snowflakes

 

Do módy se vrací motivy zasněženého vzhledu. Někdy to může působit až trochu kýčovitě, ale jistě budete souhlasit, že sníh k Vánocům patří. Alespoň na vánočním stromku. Umělý sníh pořídíte snadno a můžete jím posypat třeba adventní věnec nebo pár větví na vánočním stromku. Na živý stromek můžete nastříkat „sníh“ pomocí spreje. Efekt bude opravdu skvělý.

 

Červená s bílou, vánoční klasika

Minimalismus je IN

Ať už vsadíte na barvy, nebo dáte přednost bílé a stříbrné, doporučujeme držet se minimalismu. Alespoň takové jsou letošní trendy. V jednoduchosti je krása, to ostatně platí i v módě. Na Vánoce se nejvíce osvědčí šedá a bílá v kombinaci se třpytem a ledovým efektem, což evokuje čistotu a svěžest. Ostatně v podobném duchu můžete usednout ke štědrovečerní večeři například v některých z našich šatů. Protože šaty a vánoční dekorace by k sobě měly hezky ladit. Zejména, pokud si potrpíte na detaily.

A další podobnost dekorací s oblečením je ve vrstvení. Obecně platí, že jedna vrstva nestačí. Stejně jako oblékáte šaty, přes ně svetřík, sako či pléd, i ozdoby můžete navrstvit.

Výsledek bude na vás. Jakou vánoční výzdobu letos vyberete? Sledujete trendy, nebo se držíte pouze svého vkusu?

Pokračujte na další článek: